У закладах торгівлі Компаніївського району проведено роз’яснювальну роботу

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Чирва та головний державний інспектор відділу Анна Кузьмінська провели роз’яснювальну роботу із запобігання незадекларованій праці та нещасним випадкам на виробництві для роботодавців і працівників у 9 закладів торгівлі Компаніївського району.

 Фахівці нагадали, що від неналежного оформлення трудових відносин, перш за все, страждає особа, яка погоджується на таку працю. На жаль, за результатами проведених перевірок, значна кількість найманих працівників цього ще не зрозуміли.

Втім, використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення громадянина права на відпочинок, матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості, а також у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності.

Неоформлення трудових відносин позбавляє найманого працівника права вимагати від роботодавця належних умов, оплати праці на рівні, не нижчому ніж встановлено державою.

Також нагадали про обов'язок кожного роботодавця та працівників дотримуватись умов карантину та у повній мірі виконувати протиепідемічні заходи.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)