Під час семінару з працівниками ТОВ «Інтертепло» наголошено на вимогах безпеки під час експлуатації опалювальних водогрійних котлів та тепломеханічного обладнання

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв`язку Управління Держпраці в області Сергій Бабенко провів семінар з працівниками ТОВ «Інтертепло» (м. Кропивницький), під час якого роз’яснив основні вимоги безпеки під час експлуатації опалювальних водогрійних котлів та тепломеханічного обладнання.

 Інспектор зосередив увагу на своєчасності проведення навчання з питань охорони праці для посадових осіб та працівників підприємства та його якості, забезпеченості працівників спецодягом, засобами індивідуального та колективного захисту, мийними та знешкоджуючими засобами відповідно до встановлених законодавством норм.                                   

Сергій Бабенко надав консультації відповідальним особам підприємства щодо виконання нарядної системи для працівників, які залучаються до робіт з підвищеною небезпекою. Зазначив, що в обов’язковому порядку операторам котелень повинні проводитися не рідше ніж 1 раз на 3 місяці інструктажі з охорони праці на робочих місцях. Відповідно до вимог статті 17 Закону України «Про охорону праці» оператори котелень повинні проходити попередній та періодичні медичні огляди, фінансування та організацію проведення яких зобов’язаний забезпечити роботодавець.

 Фахівець Управління надав методичну допомогу щодо дотримання вимог Правил охорони праці під час експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій, теплових мереж і тепловикористовувальних установок (НПАОП 0.00-1.69-13), Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання (НПАОП 0.00-1.80-18), Правил  охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском (НПАОП 0.00-1.81-18).

 Увагу присутніх акцентовано також на обов’язковому проведені технічних оглядів та експертних обстежень котлів, димових та вентиляційних каналів, наявності відповідних дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)