Інспектор загострив увагу на особливостях навантаження (розвантаження) круглого лісу

На Спільному українсько-американському підприємстві з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Плайтех" (виробництво заготовок для меблів, фанери, дерев’яних плит, панелів та шпону лущеного) відбувся семінар за участю представників Управління Держпраці в області, соціальних партнерів, заступників керівника підприємства, керівників структурних підрозділів та головних спеціалістів з питань охорони праці та трудового законодавства.

 Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Анатолій Шумейко звернув увагу на те, що створення безпечних умов праці та попередження травматизму багато в чому залежить від ставлення керівника до цих питань. Зупинився на проведенні навчання інструктажів, стажування та допуску до самостійної роботи.

Під час обговорення правил охорони праці під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт (НПАОП 0.00-1.75-15) інспектор загострив увагу на особливостях навантаження (розвантаження) круглого лісу, пиломатеріалів, негабаритів і довгомірних вантажів. Анатолій Шумейко пояснив вимоги до місць проведення вантажно-розвантажувальних робіт, безпеки при транспортуванні вантажів колісними, гусеничними тракторами та автонавантажувачами. Наголосив на виконанні Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів. Нагадав обов`язки працівників, зайнятих виконанням вантажно-розвантажувальних, транспортних і складських робіт.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю зайнятість та інших нормативно – правових актів Людмила Філоненко проінформувала про зміни у трудовому законодавстві. 

Інформаційно.

 Спільне українсько-американське підприємство з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Плайтех" – сучасне підприємство, виробничі потужності якого розмістилися на площі 50 тис. квадратних метрів і яке у своєму виробництві використовує унікальні енергозберігаючі технології. Завдяки інноваціям, споживання газу як основного енергоносія у виробничому процесі за 10 років скоротилося у понад 500 разів. Приблизно у стільки ж виріс об’єм основної продукції підприємства.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)