Триває перевірка ТОВ «Єврощебінь»

   Згідно з планом роботи Управління Держпраці у Кіровоградській області завідувач сектору гірничого нагляду Юрієй Деменський спільно з посадовими особами Управління розпочали перевірку ТОВ «Єврощебінь».

    Перевірка показала, що з боку відповідальних посадових осіб підприємства знижено контроль за безпечним виконанням гірничих робіт у кар’єрі, огляд робочих місць посадовцями здійснюється формально.

  Відповідальні посадові особи та працівники не ознайомлені за особистим підписом з паспортом ведення гірничих робіт екскаватору      ЕКГ-5А. Не виконуються терміни перевірки справності екскаватору ЕКГ-5А машиністами та посадовими особами підприємства з записом результатів до спеціального журналу. Екскаватор не укомплектований захисними засовами згідно з нормативами. Допущено експлуатацію бульдозера Б-10 з непрацюючою звуковою та світловою сигналізацією, на машині був відсутній паспорт ведення гірничих робіт. Ділянка пробурених свердловин не огороджена попереджувальними  знаками. Відсутнє огородження натяжних барабанів конвеєрів №2,3,5. Розбите скло манометра на редукторі кисневого балона пересувного газорізального посту. Не проведене технічне опосвідчення посудини компресора для накачки шин. На корпусі зварювального трансформатора не зазначено дату наступного вимірювання опору ізоляції та належність до цеху (дільниці та ін.).

  Посадовим особам підприємства під час перевірки надані роз’яснення щодо ефективних засобів дотримання законодавства з питань охорони праці та запобігання можливим його порушенням.

  За допущені порушення трьох посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності. Перевірка триває.

Довідково.

 ТОВ «Єврощебінь»проводить  проводить  переробку граніта та виготовлення щебеневої продукції з Новоукраїнського(Горіхівського) родовища гранітів. Виробництво підприємства знаходяться у м. Новоукраїнка Кіровоградської області.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)