До Всеукраїнського тижня права фахівці Управління нададуть безоплатні консультації

З 5 грудня 2016 року фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області розпочали проведення заходів до Всеукраїнського тижня права.

Протягом грудня поточного року сектор юридичного забезпечення Управління через громадську приймальню при Управлінні Держпраці в області, яка знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Дворцова, 24, каб. 321, проводить надання безоплатної первинної правової допомоги населенню з питань реалізації і захисту прав людини.

 Довідково.

 Всеукраїнську акцію «Тиждень права» започатковано у 2008 році з нагоди 60-ї річниці проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Україна – як демократична, соціальна, правова держава Основним Законом визначила, що людина, її життя, здоров'я і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії  визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність.

Відповідно до статті 43 Конституції України держава створює  умови для повного  здійснення  громадянами права на працю, гарантує рівні можливості  у  виборі професії та роду трудової діяльності.

Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)