Для працівників центру «Веселі Боковеньки» та Гурівської сільської ради проведено заходи з питань збереження ментального здоров’я

Фахівець управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області, на базі Дослідно-селекційного дендрологічного лісового центру «Веселі Боковеньки» провів інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо реалізації програм збереження ментального здоров’я та запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці для працівників центру та Гурівської сільської ради.

 

Представник Управління поінформував присутніх, якою може бути психосоціальна підтримка працівників; як надавати першу психологічну допомогу; як опановувати техніки самодопомоги. Акцентував на тому, що у яких випадках слід звертатися до психолога і що може стати підставою звернення до психотерапевта.

Фахівець також наголосив, що системна турбота про ментальне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини.

Запровадження програми психосоціальної підтримки підсилить значення та відкриє шлях до профілактики інших психосоціальних ризиків у сфері праці.

Крім цього, були надані консультації з питань дотримання законодавства про працю в період дії воєнного стану.

Респондентам надали тематичні інформаційні матеріали для подальшого запровадження у трудовому колективі закладу.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)