Питання трудових відносин та впровадження психосоціальної підтримки на робочому місці

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області  інформаційний захід для працівників комунального закладу "Світловодська санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 2" з питань трудових відносин та впровадження психосоціальної підтримки на робочому місці.

 Посадовець наголосила, що задля якісного виконання робіт кожен працівник має бути в ресурсі, роз’яснила чотири кроки впровадження системи психосоціальної підтримки.

Разом з представниками закладу та профспілки, обговорили методи покращення психологічного та емоційного стану персоналу, детально зупинилися на важливості створення сприятливого робочого середовища для забезпечення максимального комфорту та продуктивності працівників.

Також інспектор акцентувала увагу на своєчасності виплати заробітної плати, дотриманні трудових прав і гарантій осіб з інвалідністю, заборони застосування примусової праці, про рівні права і можливості жінок та чоловіків у сфері трудового законодавства, про негативні наслідки епідемії ВІЛ/СНІДу, а також на недопущенні усіх видів дискримінації та мобінгу.

Багато запитань від працівників закладу стосувалося останніх змін щодо щорічних відпусток їх порядку та умов надання.

Присутнім було повідомлено, що для швидкої взаємодії з інспекторами Управління функціонує сервіс «Інтерактивний інспектор», який створений з метою оперативного надання консультацій з питань трудових відносин та безпеки праці у найзручніший для вас спосіб.

Відповіді на найбільш актуальні питання розміщені:

  • на інформаційному порталі Держпраці;
  • у розділі Запитання/відповіді;
  • на Телеграм-каналі Управління;
  • у Фейсбук (сторінка Управління).

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)