Надані консультації слюсарям, які виконують ремонт та технічне обслуговування транспортних засобів

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області відвідав підприємство будівельної галузі ТДВ «Кіровоградгідроспецбуд» та надав консультацію слюсарям, які виконують ремонт та технічне обслуговування транспортних засобів.

 Керівнику підприємства наголошено на недопущенні прихованого травматизму та причинах його виникнення, впровадженні електронного документообігу в системі управління охороною праці на підприємстві.

Слюсарям перед початком роботи слід перевірити весь інструмент, на справність. Також зазначено що, слюсарі повинні виконувати ремонт і технічне обслуговування транспортних засобів на спеціально призначених для цього місцях із застосуванням знарядь, пристроїв та інструментів, передбачених технологіями ремонтних робіт і технічного обслуговування. По закінченню ремонтних робіт необхідно огородити захисними кожухами рухомі, обертові частини механізмів (карданні, ланцюгові, пасові, зубчасті та інші передачі).

Нагадано, що відповідно до статті 14 Закону України «Про охорону праці» Працівник зобов'язаний:

ü дбати про особисту безпеку і здоров'я, а також про безпеку і здоров'я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства;

ü знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту;

ü проходити у встановленому законодавством порядку попередні та періодичні медичні огляди.

Працівник несе безпосередню відповідальність за порушення зазначених вимог.

Під час заходу слюсарям надані методичні рекомендації вимог безпеки при ремонті та технічному обслуговуванні автомобілів.

Детальніше про безпечне ведення робіт на https://pratsia.in.ua/

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)