Надано технічну консультацію працівникам, відповідальним за роботи підвищеної небезпеки у водопровідно-каналізаційних мережах

Фахівець Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела технічну консультацію на комунальному підприємстві у м. Кропивницький для працівників та відповідальних осіб за роботи підвищеної небезпеки у водопровідно-каналізаційних мережах.

 Посадовець зазначила основні причини нещасних випадків:

  • виконання робіт без оформлення нарядів-допусків;
  • незабезпечення працівників засобами колективного та індивідуального захисту або невикористання їх працівниками під час виконання ними робіт підвищеної небезпеки;
  • незабезпечення працівників засобами контролю повітряного середовища;
  • низький рівень виробничої дисципліни, культури виробництва, безвідповідальність посадових осіб та безпечність виконавців робіт підвищеної небезпеки.

Інспектор конкретизувала загальновиробничі вимоги з охорони праці та вимоги безпеки при виконанні процесів  при розміщенні, експлуатації технологічного обладнання та організації робочих місць.

Також, акцентувала увагу на необхідності дотримання вимог порядку проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань, аварій на виробництві, що сталися з працівниками підприємства, своєчасності надання інформації про нещасні випадки та запобігати випадкам прихованого травматизму.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)