Надано консультативну допомогу працівникам підприємства переробної промисловості

Заступник начальника відділу з питань безпеки праці східного регіону Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області надав методично-консультативну допомогу з питань безпеки праці на одному з підприємств переробної промисловості у Кропивницькому районі. Фахівець проконсультував керівників структурних підрозділів та працівників підприємства щодо дотримання вимог безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання, а також поінформував про функціонування суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану.

 Під час заходу розглядався стан охорони праці на даному підприємстві, зокрема безпечне проведення вантажно-розвантажувальних робіт, які виконуються за допомогою машин і механізмів.

Особливу увагу присутніх було зосереджено на підвищенні відомчого контролю за станом промислової безпеки та охорони праці на виробництві; своєчасності проведення всіх організаційних заходів з забезпечення безпечних і здорових умов праці (навчання, інструктажі, медогляд) та належного контролю за дотриманням вимог безпеки відповідальними посадовими особами. Фахівець вказав на дотримання «Правил охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та перероблювання зерна» НПАОП 15.0-1.01-17. Звернув увагу на наявність дозволів на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. Наголосив на необхідності забезпеченості спецодягом, засобами індивідуального захисту найманих працівників.    

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)