Роз’яснено порядок проведення медичних оглядів для водіїв вантажних автотранспортних засобів

Головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провів технічну консультацію на ПП «Арт-Салонбуд» (м. Кропивницький. Підприємство займається будівництвом житлових і не житлових споруд.

 Зокрема, водіям автотранспортних засобів підприємства роз’яснено Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246.

Працівники, зайняті на роботах, що потребують професійного добору, повинні надати Комісії, яка проводить медичний огляд, висновок психофізіологічної експертизи, а також водії транспортних засобів проходять попередні (періодичні) медичні огляди як працівники, зайняті на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, з урахуванням специфіки діяльності, шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу, окрім тих, які підлягають оглядам відповідно до наказу МОЗ та МВС України від 05.06.2000 "Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів".

Рекомендовано провести з працівниками, водіями транспортних засобів позапланові інструктажі з питань охорони праці щодо вимог безпеки та особливої уваги під час руху по території підприємства та території міста у зв’язку з виконанням функціональних обов’язків.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)