З нагоди дня охорони праці проведено нараду з працівниками дошкільного закладу

Напередодні Всесвітнього дня охорони праці фахівець управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області провела нараду з працівниками  комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №61 «Гніздечко» комбінованого типу Кіровоградської міської ради».

 

  Мета проведення наради – привернути увагу до проблем збереження життя та здоров'я людей у процесі трудової діяльності, запобігання нещасним випадкам. Організувати охорону праці в умовах воєнного стану – надскладне завдання, до виконання якого потрібно підготуватися належним чином.

        Працівникам роз’яснено основні вимоги Закону України «Про охорону праці», Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці. Фахівець наголосила, що з урахуванням специфіки того чи іншого робочого процесу повинні розроблятися відповідні інструкції, відповідність обладнання безпечним умовам праці, вимоги безпечного ведення робіт.  

        Інспектор запропонувала вживати заходи безпеки, які допоможуть мінімізувати ризики настання нещасних випадків та прихованого травматизму та поінформувала про можливість запровадження на підприємствах електронного документообігу в системі управління охороною праці з метою цифровізування СУОП.

        Працівникам вручено роздатковий матеріал – інформаційні листи, пам’ятки, буклети тощо.

            

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)